Fouten maken mag

Fouten voorkomen moet


Waar gewerkt wordt, vallen spaanders!
Als ezel dezelfde steen niet 2x raken. Als medewerker de dingen in 1x goed doen; 1x raken heet dit in jargon. Samen weten wat beter kan. 12 aandachtspunten per kwartaal centraal stellen. De ideaalplaatjes kennen. Elke dag signaleren wat goed gaat en wat beter kan. Door Archimedes herinnerd worden aan je gemaakte afspraken.

Archimedes
Naast het boek ‘Het Nieuwe Samenwerken’ staat het Archimedes-systeem Doewatjezegt.nl voor je klaar. Om te herinneren, te prikkelen, te stimuleren en te waarschuwen de dingen te doen die je hebt gezegd te doen: ideaalplaatjes van aandachtspunten realiseren!

Vertrekpunt
Het waarmaken van jullie visie, missie, waarden en normen is het vertrekpunt. Het is immers datgene dat je dagelijks met klanten en je collega’s communiceert. De vraag is: ‘Doe je wat je zegt?’ Anders gezegd: ‘Hoe groot is de verdunning van het ideaalplaatje?’

Aandachtspunten
Het selecteren van 12 aandachtspunten vanuit de (interne) klantreis is de volgende stap. Het bepalen van het ideaalplaatje per aandachtspunt een logisch vervolg. De uitkomst wordt omgezet in een online kwartaalplan. Op papier de Eureka-poster. De taakomschrijving 2.0. is de individuele vertaling  per functie.

Aanspreken of aangesproken worden
Om te doen wat je zegt, trap voor alle betrokkenen af. Zorg dat iedereen weet wat jij zegt te doen en wat je van anderen verwacht. Tijdens dag-starts van 6 en weeksessies van 20 minuten geef je de gemaakte afspraken gedoseerd aandacht. Het elkaar aanspreken en aangesproken worden is begonnen!

Elk kwartaal de RESET
Rekening houdend met het gedrag van mensen wordt in termijnen van een kwartaal gewerkt. Het is een behapbare, overzichtelijke termijn. Elk kwartaal aangepaste doelstellingen en herijkte aandachtspunten. De bronnen zijn de wekelijkse metingen, spiegels en toetsen.

Resultaat
Complimenten van enthousiast, tevreden terugkomende klanten door het maken van minder fouten en een betere communicatie. Gevolg: halvering van spookkosten en een groter werkplezier!

Noot:
‘Het Nieuwe Samenwerken’ is het volgende boek van Bart van Luijk, dat eerst als synopsis en later als boek wordt uitgebracht. Wil je zonder kosten de synopsis van ‘Het Nieuwe Samenwerken’ ontvangen?

Ik wil de synopsis Het Nieuwe Samenwerken!