Preventief meer bewegen leidt tot permanent minder kosten!

Bart Van Luijk
-
06 Juli, 2020
-
2

Preventief meer bewegen leidt tot permanent minder kosten!

Sinds maart is de werkomgeving in veel bedrijven veranderd. Werken op afstand is nu ‘gewoon’. Bewust omgaan met tijd en bewust bewegen promoveerden tot de prioriteit ‘belangrijk-urgent’.
Veel Mensen ontdekten het belang van bewegen.

#Topcoaches als #Joop Alberda, #Louis van Gaal en #Guus Hiddink trokken aandacht met hun initiatief ‘BEWEGEN. HET NIEUWE NORMAAL.’ Zij riepen samen met #Bas van de Goor, #Erik Schneider, #Sarine Wiegman en #Epke Zonderland op de krachten te bundelen.
Vooral een stip aan de horizon te zetten. Een stip waarop het #bedrijfsleven, #gezondheidszorg, #onderwijs en de #voedingsindustrie samen met de sport structureel werken aan een vitaal en werkbaar Nederland. Bewegen en sport krijgen een belangrijke plek in ons dagelijks leven vanuit het denken ‘voorkomen in plaats van genezen’.
In Nederland staan 24.000 #sportverenigingen, #sportbonden en de commerciële #sportaanbieders klaar om Nederland in beweging te krijgen en te houden.
Deze topcoaches richtten zich in eerste instantie op de overheid. Vanuit hun netwerk spraken de topcoaches met ministers, topambtenaren en onderwijsorganisaties.
Het idee: Rijks-breed werken vanuit het Ministerie van Rijksvitaliteit.

De uitdaging is de unieke Nederlandse sportinfrastructuur in te zetten bij het organiseren van structureel beweegaanbod in alle fases van een mensenleven.
Waarom?
Mensen leven langer en werken langer. Ongezond leven en niet-gezond werken leiden tot een ongezonde en onbetaalbare gezondheidszorg. Onderzoek leert dat sportief bewegen voor, tijdens en/of direct na het werk leidt tot vermindering van het ziekteverzuim en daarmee de ziektekosten. Met als grote bijvangst: een toename van het werkplezier met een vermindering van het verloop.
Anders gezegd: Preventief meer bewegen leidt tot permanent minder kosten!

In het bedrijfsleven hoef je niet op het onderwijs en de overheid te wachten. Jij kunt direct aan de slag. Corona eiste een unieke communicatie en samenwerken op afstand op met bewegingen, dag-start, dagslot, wekelijkse pitstop en het dagritmeschema waar georganiseerd individueel en bewegen met het team staan ‘ingeroosterd’.
Deel je ervaringen over preventief bewegen om gezond te blijven thuiswerken: [email protected] of Joop Alberda: [email protected]
Bestel zonder kosten ‘Preventief op afstand bewegen’: [email protected]

truaacinfuc
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Buy Amoxicillin Online Without Prescription <a href="http://mewkid.net/when-is-xuxlya/">Buy Amoxicillin Online</a> mby.ixzi.bartvanluijk.nl.hcw.zk http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
omunokah
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxil <a href="http://mewkid.net/when-is-xuxlya/">Amoxicillin Without Prescription</a> xbg.kvde.bartvanluijk.nl.zpm.tu http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Reageer

Laat je horen.