Het oudste beroep op aarde verandert. Hybride Sales Service is de oplossing

Bart Van Luijk
-
29 Mei, 2020
-
0

Het oudste beroep op aarde verandert. Hybride Sales Service is de oplossing

Het oudste beroep op aarde verandert. #Hybride Sales Service is de oplossing. Door Corona zaten tienduizenden mensen thuis. Zij konden niet meer doen wat zij dagelijks deden: klanten bezoeken. Het gaat om #accountmanagers, #acquisiteurs, #artsenbezoekers, #consultants, #salesengineers, #salesmanagers, #salespromotors, #verkoopadviseurs, #verkopers, #vertegenwoordigers en zo nog een aantal commerciële beroepen. Ook al willen velen dat niet, zij zijn allemaal ‘verkoper’.

Mensen, die aan klanten verkopen hebben het oudste beroep op aarde. Er zijn dames die hier anders over praten. Zij vergeten dat voor hun daad eerst verkocht moet worden. Maar dit terzijde.

Corona dwingt tot een andere kijk op het verkopen. Neem het reizen. Gemiddeld wordt 38% van de tijd verspild met reizen. Door het filerijden van voor Corona zou dit percentage alleen maar oplopen.
Verkopers staan niet bekend om hun effectieve tijdsbesteding. Vaak ingegeven door opdrachten ‘van kantoor’ komen zij aan een effectieve verkooptijd van 26% per dag. Tel uit je verlies!

Corona heeft de interne communicatie veranderd. Het bellen met elkaar is vervangen door Zoomen (of andere gelijkwaardige systemen). Zoomen met klanten wordt onterecht vermeden. Non-verbale communicatie zou minder zijn. Ook de slechte techniek wordt als excuus gebruikt. In verkooptermen, allemaal bezwaren die in de praktijk met een perfecte organisatie worden weerlegd.
De bedrijven, die na Corona kiezen voor de combinatie van het live- en Zoom-bezoeken van klanten zien de effectieve verkooptijd bijna verdubbelen. Neem de proef op de som. Test het nu uit. Wees slim, snel & efficiënt. Begin nu met Hybride Sales Service.
Deel je ervaringen: Hoe effectief is jullie Hybride Sales Service?


Reageer

Laat je horen.