Hé, zijn jullie blind!? Snauwde een 70-plusser tegen een bejaard stel die de looproute niet volgde

Bart Van Luijk
-
06 Augustus, 2020
-
0

Hé, zijn jullie blind!? Snauwde een 70-plusser tegen een bejaard stel die de looproute niet volgde.

‘Nee, maar kan het iets vriendelijker’, krijste de vrouw van het stel terug.
Zo maar drie Mensen uit de Corona-risicogroep.

De snauwer van 70+ kwam ik later bij de visboer weer tegen.
‘Bent u nog boos?’, vroeg ik.
‘Nee, natuurlijk niet. De verkeerde route lopen kan mij ook overkomen.
Voordat je het weet, zie je de pijlen op de grond niet meer.
Waarom ik bot reageerde, had te maken met een uur eerder in de Albert Heijn. Die twee zijn net als ik, de risicogroep. Je weet dat de 1,5 meter de beste bescherming is. Ieder Mens één kar was het advies. Wat doen die twee? Ze nemen samen één kar, laten die te pas en te onpas staan.
Kruipen zelf overal tussendoor en botsen met andere Mensen.
Nog erger, duwde een schappenvuller, een jong grietje opzij omdat mevrouw iets wilde pakken. Het meisje vroeg heel netjes of de oma zich aan de 1,5 meter afstand wilde houden. Wordt die ouwe theetante boos op dat kind, omdat dat grietje heel beleefd vraagt om afstand te houden.
Een jonge vent van een jaar of dertig, bemoeide zich ermee en gaf aan dat het meisje gelijk had. Op dat moment kwam haar man aan en trok haar weg. Zij bleef mokken. En toeval of niet, ik kwam ze bij de ingang van het winkelcentrum weer tegen. En waar? Aan de verkeerde kant van de looproute! Heerlijk om dan even gespeeld uit m’n slof te schieten. Hopelijk praten ze er thuis met hun kinderen en kleinkinderen over. Want, als wij 70-plussers het grootste risico lopen, moeten wij blij zijn met al deze maatregelen. 77, dat ben ik!’ riep de man tegen de dame achter de toonbank van de viswinkel. Of hij dat ook in leeftijd was, weet ik niet, want op het nummertje dat ik trok stond 81.
Ervaringen met Mensen die niet weten hoe ze op anderen overkomen? Deel ze: [email protected]

Reageer

Laat je horen.