Feyenoord: Wie goed doet, doet dat in #Rotterdam liever in stilte

Bart Van Luijk
-
19 Mei, 2020
-
0

Feyenoord: Wie goed doet, doet dat in #Rotterdam liever in stilte

In het betaalde #voetbal zijn alle clubs gestart met het verkopen van seizoenkaarten. Aan deze actie gaat de afronding van het seizoen 2019-2020 vooraf. Berichten in de pers geven aan dat afhankelijk van de club 60-70% van de seizoenkaarthouders geen aanspraak wil maken op een tegemoetkoming voor de niet gespeelde wedstrijden.

Seizoenkaarthouders die ik sprak van #Ajax, #AZ, #FC Utrecht, #Feyenoord en #PSV, zeiden niet voor de tegemoetkoming te hebben gekozen. Zij zeiden wel begrip te hebben voor de mensen die geld terug willen hebben. Als reden gaven zij de moeilijke economische omstandigheden aan.
Ik reageerde in alle gevallen hetzelfde: ‘Onzin!’ Deze ‘supporters’ hebben namelijk al betaald. ‘Hun clubs’ hebben die circa € 100,- maal X-1.000 keihard nodig. ‘Als je er slecht voorstaat, koop je geen nieuwe seizoenkaart’, dat is logisch. Al het andere staat voor ‘ikke, ikke en de club kan stikken!’ Dat zijn geen supporters, maar mensen. Normale mensen zonder loyaliteit aan hun club.

Neem mijn club Feyenoord. 27% van de seizoenkaarthouders wil, ondanks een stimulerende oproep van de supportersvereniging De Feijenoorder een tegemoetkoming. Triest!
Ook een bewijs dat Feyenoord geen club van het volk is. Wij zijn één van de rijkste landen van de wereld. Armoede betekent hier iets anders dan elders in de wereld. Als Feyenoord je club is, dan heb je daar alles voor over. Alles!

Je koopt eerst voor je gezin of alleen voor jezelf je Feyenoord-seizoenkaart. Daarna denk je pas aan vakantie of een smartphone. Bij de vraag over een tegemoetkoming reageer je: ‘Tuurlijk niet!’ Sta je er heel slecht voor, dan pas je met bloedend hart voor het nieuwe seizoen. Neem je wel alvast een optie voor het seizoen erna, 2021-2022, met de vraag om ‘je plekkie’ vrij te houden.

Terug naar het seizoen 2019-2020. Oef, wat waren wij dichtbij. Met de winst op Ajax thuis en AZ uit was nog één gelijkspelletje van die AA-clubs nodig en we waren (weer) kampioen. Dankzij Dick!
Wat deden we het goed! Dichterbij konden we niet zijn. We raakten er heimelijk opgewonden van. We zeiden tegen niemand iets over ons komend kampioenschap. Eerst winnen van die AA. Want wie goed doet, doet het in Rotterdam in stilte.

En dan staat ineens tante Corona voor de deur. Weg kampioenschap! Seizoen voorbij. Wat kunnen we doen? Volgend seizoen niets, want we zijn onze baan kwijt. Dan maar geen seizoenkaart. Ook geen geld voor een Fox-abonnement. Dan maar op zondag heerlijk Radio Rijnmond aan. Genieten van die Bisschop en Van Eersel die nog meer Feijenoorder zijn dan jij en ik samen. Economisch zijn we naar de klote. Gelukkig Feyenoord, onze club niet. Dankzij onze kleine bijdrage (geen tegemoetkoming voor 2019-2020) staan we in mei 2021 op de Coolsingel. Dat wil toch niemand missen? Dick zeker niet!

Reageer

Laat je horen.